Suunnitelmia ja pohjapiirroksia

Visualisoidaans vähän mimmoseen hommaan on ryhdytty. Harmillisesti mulla ei nyt ole alkuperäsiä pohjapiirroksia tässä, mutta eipä se oleellisesti tästä eroa. Lupaan piinata teitä myöhemmin huonekohtaisilla suunnitelmilla havainnollistavien kuvien kera.

Aloitetaan yläkerrasta.

Eli pienempi makuuhuone on meidän tuleva työ- & harrastehuone ja sieltä poistetaan vaatekaapit – ne siis on jo kuvassa hävinny. Olispa se todellisuudessa yhtä helppoa.

Eteisessä keittiön oviaukko menee umpeen ja kaapistot siirtyy. Kuvassa ne on jo oikealla paikalla. Tuohon koloseen tulee lipasto ja siinä hemmetin lipareessa kulkee hormi eli se jää siihen. Ei auta kuinka paljon mää haluan siitä eroon, niin siinä se on. Siis jos ei voiteta lotossa.

Keittiön osalta pohjakuva on hyvin viitteellinen. Ainoastaan allas & astianpesukone ovat oikeilla paikoillaan. Ja kulku keittiöön. Eli olohuoneen ja keittiön välinen seinä kaadetaan osittain. Ainoastaan niemekkeen taakse jätetään 110 cm korkea pätkä seinää (siis niemekkeen takaosa + 15 senttiä yli). Avoin pohja sen olla pitää. Ei tartte mennä yksin keittiöön mököttämään!

Katoava seinä RIP

Olohuoneesta siis häviää yks seinä, loput kolme selviävät kosmeettisilla muutoksilla eli maalilla. Tapetit läks jo, että sehän on enää tekemistä vaille valmis.

Konehuone (miksi, Jehtro, miksi) säilyy ennallaan. Tai no pinnat kaipaa ”pientä” laittoa ja kaapiston sisälmykset uusimista. Vaatekaapin runko & ovet ovat sen verran hyväkuntoisia & -näköisiä, että ne saavat jäädä. Joillain käy tuuri.

Vessassa uudistuksen kokee ainoastaan lattia, katto, kalusteet ja valaistus. Kammottavuudessaan mahtavat laatat saa jäädä.

Kulahtanut porraskuilu

Kipitetäämpä sitten rappuset alas. Unohdetaan, että hemmetin kuilun seinät pitää hioa ja maalata, samoin portaat. Vapaaehtoisia?

Alakerrassa tapahtuu sitten enemmänkin. Sieltä kaatuu takkatuvan ja makuuhuoneen (tuleva kirjasto/tv-huone) välinen seinä. Tilalle pitää rakentaa portaita ja kaiteita. Jostain mystisestä syystä makuuhuone ja aula ovat 35 senttiä alempana kuin kuin muu alakerta. Tiedä häntä sitten.

Varastosta tulee kodinhoitohuone eli pesukone muuttaa kylppäristä seinän taakse. Vanhat ”varastokaapit” puretaan. Pyh, huone mikään varasto oo ollu. Se on ollu makuuhuone ja siellä on parvisänky-vaatekaappiyhdistelmä, mutta se siis saa poistua sängyttömän vaihtoehdon tieltä.

Kylppäri ja sauna menevät täysin uusiksi, mutta pohja pysyy samana. Kuulostaa helpolta, mutta hommaan tarvitaan lauma helvetin kalliita remppatyyppejä.

Miksi aulasta pukuhuoneseen on pari porrasta?

Aula kokee muodonmuutoksen. Ovihelvetti häviää. Makuuhuoneen ovi poistuu kokonaan, siihen jää pelkkä aukko. Pukuhuoneen ovi vaihdetaan liukuoveen.

Että siinähän se sitten oli. Remontti. Tai no ihan pikkasen seinien hiomista, maalaamista ja tapetoimista. Niin ja alaslasketun katon rakentamista. Sitten pitäs leivinuuni slammata. Ja lattia vaihtaa ja mitä näitä nyt on. Että tiedän mitä teit koronakeväänä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s