Broadwaytä ja korkeita paikkoja

#tb Maaliskuu 2016

Onhan siitä jo reilu vuosi kun saavuttiin Bostonista takaisin New Yorkiin. Säässä oli käynyt joku kummallinen käänne parempaan. Kun lähdettiin Bostoniin aamutuimaan lämpömittari huiteli aavistuksen plussan puolella ja Bostonissa saatin sitten luntakin. Mutta kun hypättiin bussista 7th Avenuen ja 27th Streetin kulmassa bussista oius keskiviikkoiltana, niin lämpötila olikin liki 20 astetta. Tunne oli hieman kummallinen.

Loppumatkaksi valikoitunut hotelli oli liiankin pelipaikoilla, nimittäin kulman takana Times Squarelta. Sinällään hotelli oli kiva, ja metrolle lyhyt matka. Mutta en minä sitä silti suosittelisi. Ovesta kun astut ulos, niin olet turistihelvetissä. Kaikki lähistön safkapaikat on turistit edelle suunniteltuja. Ja joka paikassa on tungosta ja myyntimiehiä. Jälkikäteen on helppo olla viisas. Seuraavalla kerralla kun Nykiin mennään, niin hotellin sijainnin kannalta tärkeintä on metroaseman läheisyys. Ja se, että ei olla aivan ydinalueella Times Squaren ja Central Parkin välissä.

Loppureissun kohokohtiin kuului ehdottomasti Broadway-musikaali. Liput käytiin ostamassa TKTS:n South Seaportin pisteestä. TKTS myy saman päivän Broadway-esityksiin alennuslippuja. Ei ne liput alennuksenkaan jälkeen mitään järin halpoja ole, mutta halvempia. Ja suosituimpiin, kuten Leijonakuninkaaseen ei halvempia lippuja ole tarjolla ollenkaan. Lippujen osto oli kyllä taas meille tyypillistä sekoilua. Sen kerran kun oltiin hyvissä ajoin liikenteessä, niin eksyiltiin paikalle suhteellisen suoraan. Ja kun kerran oltiin hieman liian ajoissa liikenteessä, niin vettä satoi kaatamalla. Siinähän odotettin märkinä ovien aukaisemista. Näytös valittiin periaatteella mikä on halvin. Arpa osui alkuvuodesta ensi-iltansa saaneeseen Disaster The Musicaliin. Eikä ollenkaan huono valinta. Riitti vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Sekä ”sisäpiiri”vitsejä. Osa biiseistä aiheutti muussa yleisössä nauruntyrskähdyksiä jo ensi tahdeista. Me mulkoiltiin toisiamme ja ihmeltiin, että mikäköhän virsi se tämäkin on. Kappaleen edetessä jengin reaktioista tuli onneksi ymmärettäviä.

Top of the Rock eli Rockefeller Centerin ”yläkerrassa” oleva näköalatasanne taas oli nähtävyys, jonka kanssa meillä kävi sään kanssa aivan törkeä tuuri. Käytiin etukäteen ostamassa liput lähtöpäivän aamulle ja edellisenä päivänä harmiteltiin sumuista säätä. Mutta aamulla keli oli loistava. Taivas oli liki pilvetön eli näkyvyys mitä loistavin. Top of the Rockiin kannattaa käydä ostamassa liput ennakkoon, niin pääsee vähemmällä jonottamisella. Me ajoitettiin lippujen osto sunnuntai-iltaan, vähän ennen lipunmyynnin sulkeutumista. Jonoa ei ollut ollenkaan. Lippuihin kirjattiin aika milloin päästään ylös. Siitä ajasta oltiin tarkkoja. Jos tulit liian aikaisin käytävälle odottelemaan, vartijat hätistivät pois. Kun aika vihdoin koitti päästiin jonottamaan. Ensin hissiin ja sitten turvatarkastukseen ja sitten käytävään ja sitten toiseen hissiin. Ylhäällä jonotus sitten palkittiin. Näkymät oli kyllä huikeat. Korkealta näkee kauas. Yli Central Parkin ja muun kaupungin.

Paljon käytettiin aikaa vaan haahuiluun ympäri kaupunkia. Eksyiltiin eri paikkoihin ja päästiin muun muassa seuraamaan flyygelikonserttia puistoon. Pakko ihailla tyypin sitkeyttä, raahata nyt täyskokoinen flyygeli keskelle puistoa… Mystisin kokemus oli kyllä suomalaisen Steve ’n’ Seagulssinkeikka Mercury Loungessa. Suosi suomalaista todellakin 😀

Yksi reissun ehdottomista kohokohdista oli tahtominen New York Marriage Bureaussa, mutta siitä lisää myöhemmin. Jahka saadaan asia säälliseen päätökseen. Tässä tapauksessa se ei tarkoita eroa vaan avioliiton virallistamista myös Suomessa.

/iitu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s