Teekutsut & muita nähtävyyksiä Bostonissa

Hahaa. Taas tuli elämä ja kaikkia muita huonoja tekosyitä eikä blogi ole päivittynyt. Nooh, parempi myöhään kuin ei milloinkaan…

Kuten mainittua niin hop on – hop off -trolleyn hintaan kuului sisäänpääsy Boston Tea Party Ships and Museumiin. Laiva & museo sijaitsevat Bassriverissä ja sisään pääsee Congress Street Bridgeltä. Visiitti museoon kannattaa ajoittaa joko tasaan taikka puoleen 🙂 Museo kierretään oppaan johdolla ja kierrokset starttaavat puolen tunnin välein. Museon henksu on pukeutunut alkuperäisen Tea Party -liikkeen historiaa kunnioittaen ja liikkeen tarina eteneekin tilasta toiseen ikäänkuin näytelmänä. Kierretään niin laivoja kuin muitakin paikkoja ja tavataan kasa kaikenlaisia ihmisiä jokusen sadan vuoden takaa. Kaiken kaikkiaan laiva & museo oli viihdyttävä kokemus.

boston-museum-contact-venues
Tyyppi vuodelta 1773. Kuva lainattu Boston Tea Ship Party Ship & Museumin sivuilta.

 

Kolmen päivän kärryajelu oli kyllä kaiken kaikkiaan hyvä ostos, matkan varrelle osui (kuinka yllättävää) kaikki Bostonin ”tärkeimmät” nähtävyydet. Hypättiin ihmettelemään  Bostonin maratonin maalilinjaa ja kadun pätkää missä pommimies iski kesken maratonin vuonna 2013 tappaen kolme ihmistä ja haavoittaen liki kolmeasataa katsojaa. Ihasteltiin kärryn ikkunoiden läpi Fenway Parkia, tuota legendaarisen baseball-joukkue Red Soxin kotistadionia. TD Gardenia, areenaa joka kätkee sisuksiinsa niin jääkiekkoseura Boston Bruinsin kuin koripallojoukkue Celticsin kotipelipaikat, käytiin äimimässä ihan sisuksissa asti. Hämmentävä kokonaisuus.Harmiksemme vaan koko Gardenin ympäristö oli remontissa ja Bobby Orrin patsas oli raahattu piiloon.

 

Ja koska ollaan Bostonissa, niin toki mitä piipahtaa myös Harvardissa ihmettelemässä tätä yhtä maailman parhaimmaksi rankattua yliopistoa. Ihan hulppeet maisemat siellä on opiskella, yliopisto on avattu 1636 eikä kaikkea historia on vahvasti näkyvissä osassa kampusaluetta. Harvardista matka jatkui Cambridgen keskustaan, joka on siis saanut nimensä Englannin Cambridgen mukaan. Todettakoon myös vielä, että käytännössä Boston ja Cambridge on samaa kaupunkia, hallinnollisesti siis kaksi kaupunkia.

Boston oli kaiken kaikkiaan mitä mainioin kaupunki. Keskustan sai haltuun kävellenkin, mutta metrollakin pääsi. Ei mikään suurkaupunki, vaan helposti hahmotettava, kotoisa mesta. Kolme päivää riitti helposti kaupungissa. Ja jos reissunsa olisi ajoittanut paremmin, niin lätkää olisi ehdottomasti pitänyt päästä katsomaan. Mutta minkäs teet, kun et ota ajoissa selvää…

/iitu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s