Dublin part 2

Buhahhaa, helvetin hyvin uskoin taas itseäni. Alla oleva lainauksissa oleva teksti on siis kirjoitettu reilu vuosi sitten. Kuvat ja muutama viimeinen kappale on siis lisätty tänään…

”Note to my self: jos aiot pitää ns. julkista matkapäiväkirjaa se on todella paljon helpompaa kun sen suorittaa suhteellisen nopeasti matkan jälkeen. Kun näin reipas puoli vuotta reissusta rupeat tuntojasi kirjaamaan ylös, niin et muista enää mitään. Ja jos tarkoituksesi tosiaan on se, että muistaisit myöhemminkin reissuista jotain yksityiskohtia, niin ota hyvä ihminen itseäsi niskasta kiinni ja kirjoita HETI. Kiitos.

Crazyirish
Hulluja nuo irlantilaiset tai sitten ne vaan rakastaa makkaraa?

Nyt kun on haukuttu kirjoittaja, niin voidaan lähteä itse asiaan eli takaisin Dubliniin (lokakuussa 2015). Junailtiin tosiaan itsemme takaisin Dubliniin ja edelleen maisemat olivat välillä huikaisevia ja välillä vähemmän hienoja. Dubliniin saavuttiin illan kähmässä ja lähdettiin etsimään hotelliamme, Radisson oli viikonlopun täynnä, niin tyydyttiin sitten halvempaan vaihtoehtoon ja varattiin se sitten rautatieaseman puolelta jokkea. Varmuuden vuoksi kuitenkin heitettiin ylimääränen lenkki matkalla hotellille, kartanlukutaito on näköjään välillä hieman huteraa, tosin myös kadut menee Dublinissa välillä todella mielenkiintoisesti, että välttämättä koko totuus ei ole se, että mä en vaan ymmärrä 🙂 Pikaisen kaunistautumisen jälkeen suunnattiin safkaamaan ja tutustamaan joen pohjoispuoleen. Matkalla päädyttiin mm. The Oval Bariin, jossa on jo aikoinaan hengaillut myös Pentti Saarikoski. Tällä kertaa tiskin takaa löytyi suomalaisen äidin Ruotsissa tekemä tytär, joka puhui auttavaa suomea. Luulis, että näin pieneen kansaan ei ihan joka paikassa törmää, mutta kummasti suomalaisia kokonaisia tai osittaisia näköjään löytyy joka puolelta.

Best fish&chips
Ehdottomasti kaupungin parhaat fish & chipsit

 

Jotta pysyttäis edes jotenkin asiassa (siis missä?), nii mennään aiheeseen pubit, niitä on paljo ja joka puolella. Ja ne on järjestään aivan järjettömän sokkeloisia. Kuten mainittua, niin astut sisään kuppilaan, ja kuvittelet sen olevan aivan sittiäisen kokoinen, mutta mitä suurimmalla todennäköisyydelle tulet yllättymään. On alakertaa, yläkertaa, yläkerran yläkertaa, ja sivuhuonetta ja ties mitä, erittäin hyvää mallia näyttää mm. Stags Head, yksi kaupungin vanhimmista mestoista tai Temple Barissa sijaitsevaa Temple Bar pub, jossa eksyin, tai siis tein suhteellisen suuren lenkin kiertäessäni vessasta takaisin siihen osaan baaria mistä läksin, välillä toki kävin ulkonakin tai siis sisäpihalla tai mikä lie olikaan, mutta tupakoida siellä sai (irkkujen tupakkalaki on samaa luokkaa kuin Suomessa; sisällä ei polteta) ja se oli osa baaria. Onnekseni löysin suhteellisen helposti takas tuoppini ääreen… Toinen baari joka jaksoi yllättää oli Murray´s Bar tai siis kompleksi, jossa oli kolme tai neljä baaria, asia ei koskaan selvinny meille. Murray´s sijaitsi oikein mukavasti liki hotellia, niin siellä tuli muutaman kerran piipahdettua, ja eksytiin sinne myös iltana, jona Suomi pelas jalkapalloa Kreikkaa vastaan. Harmillista toki samana päivänä pelattiin muitakin EM-karsinta matseja, mutta koitettiin onneamme ”lähikuppilassamme” ja tavallaan se tuotti tulosta. Löysin baarin periltä oven ja vilkaisin siitä (osaisin jo epäillä, että oven takaa saattaa löytyä lisää baaria), tällä kertaa siitä joutuikin sisäpihalle, joka oli myös baaria, ja jossa oli isot screenit. Harmillisesti screeniltä näytettiin Puolan matsia (puolalaisia tuli kaupungilla vastaan liki joka kulmassa…), mutta pihan toiselta puoleta löytyi uusi baari, josta löytyi myös telkkari, josta näkyi Huuhkajat. Ja sujuvasti siis liikuttiin baarista a sisäpihan kautta baariin b saman tuopposen kanssa. Matsin jälkeen päädyttiin vielä saman sisäpihan kautta kolmanteen baariin, The Fibbersiin. The Fibbers on rock baari / clubi / keikkapaikka. Tällä kertaa tarjolla oli jonkin sortin jenkkiemorokkia, jota jaksettiin kuunnella melkeen kaikki kaks biisiä (sit tuli niin paha mieli jo, ettei tämmönen positiivari sitä kestäny).  Kadulle suoriuduimme etuoven kautta vaan todetaksemme, että keikalle olisi ollut kympin liput. Kun käyttää takaovea, niin näköjään pääsee ilmatteeksi… Mutta pakko sanoa, että kompleksi oli suhteellisen hämmentävä!

O´Connells Street
O´Connells Street ja auringon lasku

Ja koska ollaan Irlannissa, niin musiikki ja olut kuuluu erottamattoman osana toisiinsa. Normaalista pubien livetarjonnasta en tosin tiedä, mutta olettaisin sen olevan silloinkin runsasta, mutta me satuttiin kaupunkiin Guinness Amplifyn aikaan eli vähän joka kulmassa oli livevetoja. Ei haitannu ollenkaan. Ei ollu iltaa ettei jossain kuunneltu jonkin sortin rillutusta, oli perinteistä irkkua ja vähemmän perinteistä vetoa ja kaikkea siltä väliltä. Yks rockabilly -keikka kuunneltiin kadulla seisten, kun oltiin sen verran urpoja ettei tajuttu siirtyä takaisin edellisen baarin terassille kuuntelemaan keikkaa istuen ja olutta nauttien, mutta ku me oltiin matkalla hotellille!”

GravityBar
Gravity Bar eli bisseä ja maisemia
Olutta
Muutama litra Guinnessiä tuloillaan

Nyt kun on jauhettu pubeista, niin mennään itse asiaan eli olueen. Yksi Dublin ”pakollisia” tehtävyyksiä on käydä Guinness Storehousessa. Guinness eroaa Jamesonista (siis tässä käsitellään turistirysien ei itse juomien eroja, daa) siinä, että Guinnesia pannaan edelleen samoilla mestoilla ja Guinnesin varastolla vaellellaan omaan tahtiin eikä oppaan johdolla. Kierros oli täälläkin kovin opettavainen. Oluen paneminen tuli tutuksi ja nähtävää ja hiplattavaa ja kuunneltavaa oli paljon. Aivan huippu oli  valkoinen huone, tasting experience,  johon pääsi aina muutama (siis muistaakseni about kymmenen) ihminen kerrallaan ja siellä oli olueen liittyviä erilaisia tuoksuja, ja lopuksi siemailtiin pikku lasillinen itse mustaa kultaa. Storehousen uumenissa pääsee myös olutmestarin oppiin valuttamaan oikeaoppisen Guinnessin, mutta me käytettiin lippuun sisältyvä ilmainen juoma yläkerran Gravity Barissa, josta näkymät oli hulppeat yli koko Dublinin. Jos ei halua käydä opiskelemassa sekä viskiä että olutta, niin suosittelen olutta. Guinness oli ainakin meille mieluisampi kokemus, toki ei Jamessonkaan huono ollut. Ja jos ostat liput etukäteen, niin kannattaa tsekata mimmosen lipun ostaa 😀 Me oltiin otettu halvempi lippu, jolla pääsi sisään ennen puolta kahtatoista. Unohdettiin tämä ja paineltiin iltapäivällä olutta ihmettelemään. Hetken lippuautomaatin kanssa taisteltuamme saatiin henkilökunta hätiin ja maksamalla sitten vähän välirahaa päästiin kuitenkin sisään, mutta eipä ollut halvemmasta lipusta mitään hyötyä. Ennakkoon toki kannattaa lippu ostaa niin ei tartte sitten jonotella paikan päällä. Mutta mieti ootko menossa aamupäivällä vai etkö!

Guinnessrekka
Siinä sitä menee, Dublinin mustaa kultaa
Guinness2
Kohteessa

Ja viimeinen vinkki, jos haluat käydä kahtelemassa Kellin kirjaa, niin mene hetki kun Trinity Collegen kirjasto tai siis vanha kirjasto aukeaa, vältyt jonottamiselta. Itse kirja, noh, se oli vanha kirja, ja siitä kertova näyttely, noh, oli kuivahko. Mutta itse kirjasto oli todella upea, mä oisin voinu muuttaa sinne. Mutta tosiaan satuttiin onnekkaasti paikalle juuri avaamisen aikaan, ja jonoa ei ollu, mutta kun puolisen tuntia myöhemmin lähdettiin pois, jono oli varmaan likemmäs sata metriä.

Trinity Library 2
Long Room
Trinity Library1
Ihan vaan muutama opus

Ja koska tästä tuli taas miljuunia kilometrejä pitkä sepustus, ni onnea mikäli pääsit tänne asti. Ja katsellaan saanko joskus aikaseksi vielä yhden Dublin postauksen, koska käytiin yhtenä päivänä hengailemassa hieman Dublinin ulkopuolella tai siis ainakin matkattiin junalla rannikkoa muutama pysäkki alaspäin…

 

/Iitu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s