Sihanoukville aka Kampong Saom

Keskiviikkona siis saavuttiin tänne paikalliseen lomaparatiisiin. Mä meinasin saada hepulin linja-autoasemalla, ku tuk-tuk sirit tuli ihan iholle ja kymmenen yhtä aikaa. Ekan kerran reissun aikana meinasin ihan oikeasti menettää hermoni, onneks Tonilla oli sen verran pelisilmää, että hätyytti ne hieman kauemmaks. Vaihtoehtojahan meillä ei loppujen lopuks ollu, vaan kyyti pois asemalta oli otettava ja tingattava. Käveltävää ois ollut useampi kilometri ja suunta tuntematon. Tingattiin sit muutamaan dollariin kyyti downtowniin, jossa käytiin syömässä ja tekemässä suunnitelma jatkosta. Päädyttiin, että mennään Otres Beachille, se on rauhallinen ranta vähän kauempana reppureissaajien suosimalta Serendipity Beachiltä. Majotuski löyty suht kivuttomasti, Moorea Beach oli mestan nimi, ja makuupaikkana oma ’bungalowi’ muutaman kymmenen metrin päässä rannasta, eli jurtan näkönen maja, jossa oli parisänky (meidän oli vaan ’hieman’ notkolla, keskusta parikytä senttiä alempana, ku reunat) ja tuuletin, ei äänieristystä. Hintaa tästä lystistä kiskottiin 15 dollaria, joka on aika perushinta majotuksesta Otresilla. Ranta oli rauhallinen ja puhdas. Hämmentävästi biitsi oli jakautunu kolmeen osaan. Kaupungista päin biitsille tultaessa oli kasa guesthouseja ja ravintoloita, sitten oli muutama kilometri pelkkää rantaa ja sitten taas toisessa päässä kasa gueshouseja ja ravintoloita. Kaukasemman pään tarjontaan ei kauheasti tutustuttu, mitä nyt äimittiin niitä lenkkeillessämme rantaa ees taas. Ei mikään huonompi maisema juosta aamulenkkejä ja pulahtaa sen jälkeen aamu-uinnille. Otres Beachin huonoks puoleks on luettava aivan järkyttävän pahalta haiseva vesi. Jätettiin pyykit pestäväks, ja joo saatiin ne puhtaina takas, mutta bioluvilin kukkaistuoksu oli kyllä aika kaukana siitä hajusta mikä meitin vaatteista lähti, naapurin navetta oli ehkä kuvaavampi vaihtoehto. Vesi oli myös värillistä, hyvin haalean punaista, mutta värillistä kaikki tyynni…

image

image

Perjantaina jouduttiin kuitenkin jättämään Otres, koska kaikki inhimilliset majotusvaihtoehdot oli täynnä. 14 dollaria sermein rajatusta huoneesta lautamajassa tuntu hieman ylihinnoittelulta. Tingattiin neljään dollariin kyyti Serendipitylle, jossa tälläkin hetkellä majaillaan. Täällä on huomattavasti enemän niin majotus- ku ravintolatoimintaa sekä erinäisiä kauppaliikkeitä. Tuk-tuk jätti meitit Monkey Republicin eteen, saatiin sitten huone omalla kylppärillä ja hiirellä hintaan 10 dollaria. Myöhemmin meille selvis, että mesta on hieman meitä nuorempien reppureissaajien suosiossa. No yhen yön ny on missä vaan. Henkilökohtasesti en kauheasi kyllä nukkunu. Ensin mua piti hereillä hiiri, eikä mikä tahansa hiiri, vaan hyvin lihava hiiri, joka tervehti meitä, ku tultiin illalla takas kämpille. Hiiri ei jääny seurustelemaan meidän kanssa, mutta juoksi ees taas seinän välissä ja piti meteliä. Kun hiiri vihdoin hiljeni, niin rupes viereiset kämpät täyttymään enemmän ja vähemmän humalaisista kanssa-asujistamme. Paikassa oli outoa myös se, että säännöissä luki omien petivaatteiden olevan kiellettyjä (levittää luteita, ymmärrettävää), mutta sängystä puuttu lakana. Oli tyynyliinat ja pyyhkeet, muttei lakanaa. Jep, kaivettiin riippumattomme (jotka toimivat myös makuupusseina) esiin ja kielloista huolimatta nukuttiin niissä. Aamulla sitten vaihdettin paikkaa, ja nyt on muutama yö majailtu Sakal Guesthousessa, joka on uudehko mesta sata metriä rannasta. Kustantaa 10 dollaria yöltä ja on mitä mainioin majapaikka. Hyvät sängyt ja rauhallinen sisäpihan sijainti.

image

image

Eilen vuokrattiin taas fillarit kahden dollarin kappale hintaan ja tutkailtiin Sihanoukvillen muita rantoja ja keskustaa. Aika äkkiä oli tää kylä fillaroitu läpi. Tosin mikään pyöräilijän unelma tää paikka ei oo, sen verran löytyy mäkiä matkan varrelta. Tulipaha ainaki kunnolla hiki 😛 Muut biitsit oli kyllä aika äkkiä katottu, mutta Satama on kyllä aika hulppeen kokonen. Keskustassa käytiin tutkailee paikallista market-aluetta. Nää marketit on täällä päin maailmaa kyllä ihan omaa luokkaansa. Saman katon alle on tungettu kaikkea persiistä perämoottoriin. On ruokaosastoa ja vaatekauppaa, on patjaa ja haarukkaa, sekä hygieniatarviketta ja muuta, unohtamatta kampaamoita. Mutta siis jokaista tarvetta myy useampi kauppias, yks myytipaikka on vaan muutaman neliön kokonen ja tungettu todella täyteen tavaraa. Ahtautta, kakofoniaa ja hajujen sinfoniaa on vaikea kuvailla, eikä tavaran paljoudella oo mitään rajaa. Ostin mä tällä kertaa ittelleni rantamekon, minkä löytäminen ei oo ollu ihan helppoa. En jaa ihan samaa vaatemakua paikallisten kanssa, enkä vaatekokoa… Illalla käytiin rantsussa syömässä barbequeta. Melkeen joka kuppila (joita on vieri vieressä usempi kymmen) nostaa illan tullen hiiligrillin hiekalle ja tarjoaa kalaa ja lihaa lisukkeiden kanssa muutaman dollarin hintaa. Mä söin barracudaa ja oli kyllä hyvää. Kaks pääruokaa ja kaks tuoppia kustansi huimat 9.5 dollaria.

image

Tänään vuorossa oli mopon vuokraus, skootterin (kulkee hyvinki satasta) päivävuokra on 6 dollaria. Ajeltiin ympäriinsä ja käytiin kattomassa Kbal Chhay vesiputousta jonka löytäminen oli hieman haastavaa eikä itse putoukset näin kuivalla kaudella tarjonnu paljoa nähtävää. Mitä nyt paikallisia oli paljolti perheen kanssa picnikillä. Putouksen ympäristöön oli rakenettu katoksia, joissa oli matot lattialla ja muutama riippumatto, nää oli siis kansotettu paikallisilla. Ja ei nää paikalliset mukiin sylje, nytki oltiin puolen päivän jälkeen paikalla ja joka katoksen alla juotiin bisseä, ja tyhjiä tölkkejäki oli jo useampia. Sama on nähtävissä Serendipity beachillä, paikalliset tulee koko perheen voimin paikalle, ja mukana on eväät ja riittävästi juotavaa… Ja juominen voidaan tosiaan alottaa heti aamusta. Kerkeepähän enemmän 🙂 Tosin humalaisia paikallisia taas ei oo ainakaan mun silmään sattunu. Humalaisia turisteja senki edestä.

/Iitu

image

image

image

P.s kunhan tästä jaksan niin teen postauksen paikallisista, heidän mopoistaan ja liikennekultuurista. On taas turistilla ollu ihmettelemistä…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s